Mat og drikke

Noen av livets mest minnerike opplevelser finner sted rundt middagsbordet. Nettopp derfor er ingenting i kjøkkenet eller restauranten overlatt til tilfeldighetene. Hver te og hvert krydder er valgt ut med omhu. Fordi våre mat- og drikkeopplevelser skal virkelig pirre sansene og utfordre, sånn at de blir et naturlig samtaletema når våre gjester samles rundt bordet.

Getty Images 986116190

Middag

Vår à la carte-meny har sin inspirasjon fra reisen vikingene tok gjennom de tre kontinentene. Vi bruker det beste fra alle, og gjennom vår moderne tolkning skal vi skape vårt helt unike kjøkken på Miklagard.

Menyen vår kommer til å bygges på de nære råvarene fra vår egen fauna. Derfor kommer vi til å bruke kortreiste grønnsaker og urter fra vår egen hage, da det er i tråd med hotellets satsing på bærekraft.


Getty Images 851878344

Lunsj

I restauranten vil vi tilby sesongbetont lunsjmeny med kortreiste råvarer. Menyen skal bestå av en á la carte-del, samt enkle retter og sammensatte forslag på spennende måltider fra vår mezze-meny.

Både boende og besøkende gjester er hjertelig velkommen til lunsj på Miklagard. I helgene kommer vi til å ha en utvidet meny som skal tilrettelegge for et lengre måltid, der man sammen med venner kan gjøre dagen til noe spesielt.

Christiann koepke 20 A Dkxm D S8 unsplash

Frokost

På vår rikholdige frokostbuffet vil gjestene finne et stort utvalg av næringsrike og smakfulle retter. I tillegg kan man bestille et utvalg varmretter fra vår egen shakshuka-meny.

Vi ønsker å inspirere til en god og velbalansert start på dagen med blant annet smoothier, frukt, grønnsaker, frokostblandinger meieri- og kjøttprodukter. Brødet som serveres skal selvsagt komme fra hotellets eget bakeri, hvor lukten av nystekte bakervarer skal siv ut i restauranten og skape en følelse av hjemmebakst og mangfold.

Getty Images 499755355

Uteservering

Uteservering blir en naturlig forlengelse av restauranten vår på Miklagard, med det samme serveringstilbudet som innendørs.

I tillegg til den vanlig uteservering syr vi gjerne sammen spesialopplegg for grupper som ønsker det lille ekstra. I vår grue vil vi kunne tilby grupper å tilberede maten over åpen ild. Her vil vår spesialitet være helgrillede dyr og fisker som lages rett foran gjestene og som serveres i grua. Tilbehøret serveres i skåler og nystekte tynnbrød som stekes på takke serveres i kurver som gjestene sender rundt bordet, slik at det blir naturlig å åpne opp for den gode praten under måltidet.